ناسا برگزیدگان چالش غذای فضانوردان در اعماق فضا را اعلام کرد تا از طرحهای خلاقانه برای سفرهای فضایی طولانی تقدیر کرده باشد.
غذای فضایی آینده چگونه خواهد بود؟ شاید هیچ تصوری از این موضوع نداشته باشید اما دانشمندان ظاهرا پاسخهایی دارند. ناسا روز جمعه ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) برگزیدگان مرحله دوم چالش غذای اعماق فضا را اعلام کرد. ابتکاری که برای طراحی فناوریهای جدید تولید غذا که فضانوردان میتوانند در سفرهای طولانی استفاده کنند، طراحی شده است.
این روشها همچنین میتوانند به ایمنی غذایی در زمین کمک کنند. هشت تیم در این مرحله برگزیده شدند که شامل ۵ تیم از آمریکا و ۳ تیم از کشورهای دیگر هستند و هر کدام ۱۵۰ هزار دلار کمک هزینه دریافت خواهند کرد. از این تعداد ۳ تیم روی روشهای تولید مواد غذایی، ۳ تیم روی زیستکشت و ۲ تیم روی سامانههای رشد مطالعاتی انجام داده بودند.
این طرحها از روشهای خلاقانهای برای استفادهی مجدد از محصولات در فضا استفاده میکنند. «مارتن اسمیت» (Maarten Smits) گیاهشناس «اینتراستلار لب» (Interstellar Lab) در این زمینه میگوید: «شما زباله دارید و آن را به چیزی مفید تبدیل میکنید. وقتی به فضا میروید، چنین رویکردی خیلی مهم است.»
برای نمونه یک تیم برنده از کربن دیاکسید بازدم فضانوردان همراه با هیدروژن برای تولید مخمر مواد غذایی استفاده کرده است و یا چندین تیم برنده از انواع قارچها به عنوان ورودی سامانههای خود استفاده کردند که با منابع کم به سرعت رشد میکنند.
در حالی که فاز یک این مسابقات بر طراحی متمرکز بود و فاز دو به بررسی این موضوع میپردازد که آیا تیمها واقعا میتوانند غذا درست کنند، در مرحلهی سوم تیمها باید ثابت کنند که فنآوریهای آنها میتوانند به طور مکرر و قابل اعتماد، غذا تولید کند. تیمهای برنده عبارتند از:
- «شرکت ایر» (Air Company) از بروکلین، نیویورک
- «اینتراستلار لب» (Interstellar Lab) از جزیرهی مریت، فلوریدا
- «کرنل دلتک» (Kernel Deltech) از کیپ کاناورال، فلوریدا
- «نولوکس» (Nolux) از ریورساید، کالیفرنیا
- «سَتِد» (SATED) از بولدر، کلرادو
- «انیگما آو کاسمس» (Enigma of the Cosmos) ملبورن، استرالیا
- «مایکورینا» (Mycorena) از گوتنبرگ، سوئد
- «سولار فودز» (Solar Foods) از «لاپرنتا» (Lappeenranta)، فنلاند
اگرچه این چالش بر تولید غذا برای فضانوردان متمرکز است، اما این فنآوریها باید در زمین هم، برای نمونه هنگام امدادرسانی در بلایای طبیعی، کاربرد داشته باشند. طبق اعلام برنامهی جهانی غذای سازمان ملل، حدود ۸۲۸ میلیون نفر در سراسر جهان برای تأمین وعدههای غذایی با مشکل مواجهند.
«آنجلا هربلت» (Angela Herblet) در این زمینه خاطرنشان کرد: «میخواهیم به آینده نگاه کنیم؛ اینکه سیستم غذایی آینده چگونه به نظر میرسد. اما همچنین میخواهیم مطمئن شویم که از سیارهی خود مراقبت میکنیم و برنامههایی برای زمین هم وجود دارد.»
بدون نظر! اولین نفر باشید