فضاپیمای دراگون در مأموریت آکسیوم ۲ به ایستگاه فضایی رسید
فضاپیمای کارآزمودهی دراگون اسپیسایکس که روز گذشته با چهار فضانورد و طی مأموریت آکسیوم ۲ راهی ایستگاه فضایی بینالمللی شده بود، دقایقی پیش به این آزمایشگاه مداری رسید.
بندرگاه فضایی بالایی ماژول «هارمونی» (Harmony) در ایستگاه فضایی بینالمللی حالا میزبان فضاپیمای سرنشیندار دراگون است که طی مأموریت جدید شرکت «آکسیوم اسپیس» (Axiom Space) با نام «ایاکس-۲» (Ax-2) روز گذشته (بامداد امروز به وقت تهران) به مدار زمین پرتاب شد.
اتصال به ایستگاه فضایی بینالمللی در ساعت ۰۹:۱۲ منطقهی زمانی شرق (۱۶:۴۲ به وقت تهران) انجام شد. پس از پایان فرآیند همفشار شدن، قفل هوا باز میشود تا دو فضانورد آمریکایی و دو فضانورد عربستانی وارد فضای داخلی ایستگاه شوند.
این نخستین بار است که فضانوردانی از عربستان سعودی به ایستگاه فضایی بینالمللی میروند و همچنین نخستین باری که یک زن عربستانی راهی فضا شده است. «ریحانه برناوی» (Rayyanah Barnawi) یک پژوهشگر علوم زیستپزشکی ۳۴ ساله است که مدرک کارشناسی خود را از «دانشگاه اوتاگو» (University of Otago) و کارشناسی ارشد خود را از «دانشگاه الفیصل» (Alfaisal University) دریافت کرده است.
«علی القرنی» (Ali AlQarni) هم دیگر فضانورد عربستانی است که در این سفر برناوی را همراهی میکند. این فضانورد ۳۱ ساله مدرک کارشناسی خود را از «دانشگاه علوم و فنون هوایی شاه فیصل» (King Faisal Air Academy) دریافت کرده است و به عنوان خلبان در نیروی هوایی سلطنتی سعودی فعالیت دارد.
فرماندهی این سفر فضایی، بر عهدهی «پگی آنت ویتسون» (Peggy Annette Whitson) است که تا کنون ۶۶۵ روز را در فضا گذرانده و هماکنون رکورد خود را باز هم افزایش میدهد. «جان شافنر» (John Shoffner) هم که یک سرمایهگذار آمریکایی است،دیگر سرنشین این فضاپیما و در جایگاه خلبان بود.
طبق برنامهریزی قرار است در قفل هوا در ساعت ۱۱:۱۳ منطقهی زمانی شرقی (۱۸:۴۳ به وقت تهران) باز شود و مراسم ورود به ایستگاه فضایی و خوشامدگویی توسط ساکنان فعلی هم نیم ساعت پس از آن برگزار خواهد شد.
این فضانوردان قرار است به مدت حدود ۲ هفته در ایستگاه فضایی بینالمللی به انجام آزمایشهای گوناگون بپردازند و سپس به زمین بازگردند. گفتنی است شرکت آکسیوم اسپیس یک شرکت ارائهی خدمات فضایی خصوصی در مدار زمین است که توسط دکتر کمال غفاریان و مایکل سافردینی تأسیس شده است.